Aflevering 8. Vergeten

De 8e aflevering van Is er een dokter in de podcast? Er zouden 3 dokters aanwezig zijn, maar het zijn er uiteindelijk maar 2.
De lockdown en avondklok zijn inmiddels opgeheven en het Nederlands elftal speelde ten tijde van de opname nog in het EK voetbal toernooi.

In het nieuws segment spreken we over onze eerste restaurant ervaring bij Lars, overval in Amsterdam Noord en beleggen in huizen verschuift van Amsterdam naar Rotterdam en voetbal passeert de revue.

In de vorige aflevering hebben gesproken over de serie the young pope en the new pope, die nu op Netflix te zien is. Sanne heeft de 2 series gebinchwatched. Dat was geen straf. De serie is geregisseerd door Paolo Sorrentino. De vormgeving is prachtig. De kleding komt van de winkel die ook de kleding voor Vaticaan maakt. Het is niet in het Vaticaan opgenomen, maar in de Cinecittà studio in Rome. Liffert kan dat prachtig uitspreken. Er zijn mooie rollen als Cardinaal Voiello. Er is wel een scene met een fontijn uitgeknipt. Liffert verteld er over. Voorts spelen ook Diane Keaton, James Cromwell, Sharon Stone en natuurlijk Jude Law en in serie 2 Jon Malkovich. Ook de muziek is prachtig. Liffert bespreekt de geloofsbeleving die deze series zo interessant maakt. De conclusie is, gaat dat zien!

Hierna de vraag welke serie moeten we gaan kijken? Geef het door. Zelf komen de pod-docs op de serie 2 van Lupin. Ook te zien op Netflix.

In deze uitzending drinken we een Lagrein. Deze wijn komt uit de Alto Adige in Noord Italie. De 'vergeten druif' Lagrein is bezig met een comeback. De wijn die wij drinken komt van Franz Haas en de wijn wordt omschreven als een neus van violen en vers gras, rijp rood fruit. De smaak is verleidelijk en voorzien van persoonlijkheid, vol fruit en krachtig in de afdronk. Licht peperige tonen. We proeven ook aardse tonen. De afdronk van deze wijn is goed. We wilden het onderwerp vergeten druiven vergeten met onze register-vinoloog Bronwyn May, maar we kregen haar niet te pakken. Ze was de afspraak vergeten.

Dat bracht de pod-docs op het onderwerp een nieuw geneesmiddel tegen Alzheimer. Dat is het geneesmiddel heet Aducanumab. Er is veel discussie of dit middel wel goed zou werken. Daar willden we meer over weten en plan was om te bellen met een expert. Het telefoongesprek met Majon Muller, internist-oudergeneeskunde, ging echter niet door. Ook zij was de afspraak vergeten. Daarom gaat de uitzending snel verder met het item "waar komt die naam vandaag? Deze keer heel toepasselijk Alois Alzheimer, geboren in Marktbreit op 14 juni 1864 en overleden in Breslau op 19 december 1915. Hij overleed aan een endocarditis of wel ontsteking van een hartklep. Dit kan komen door niet goed poetsen van je tanden, want dan kan je een parodontitis ontwikkelen. Daar is nog een leerzame podcast over van de Universiteit van Nederland.

We bespreken de 100 hemelse wijnen ofwel de beste aankopen onder 10 euro bij supermarkten en speciaal zaken. En daarna de prijsvraag over Boy Edgar. De vraag was: Wat was het werk van Boy Edgar ofwel George Willem Fred Edgar naast zijn werk als jazzdirigent, pianist en trompettist? Op 7 juli 1955 promoveerde hij in Amsterdam cum laude op Myelination studied by quantitative determination of myelin lipids with reference to the problem of demyelination. Het betrof een onderzoek naar processen in het zenuwstelsel bij multiple sclerose, de ziekte waar zijn vrouw in ernstige mate aan leed. Hij was hoofd van het neuropathologisch laboratorium 'Meer en Bosch' in Heemstede en later huisarts in Amsterdam Zuid-Oost.

De nieuwe prijsvraag bestaat uit drie items. Hoe oud is Alzheimer geworden, of welke vergeten druif dronken de poddocs, welke fontein zou uit de serie the new pope zijn geknipt. De luisteraar mag kiezen en insturen. Als je het antwoord op een of alle nieuwe vragen weet, geef het door per e-mail of via het contactformulier van deze site en je kan een fles wijn winnen.

De uitzendig wordt afgesloten met overpeinzingen over voetbal, sollicitatiegesprekken met het onderwerp hobby's op een CV en of dokters goede managers zijn. Na de eindtune is er nog een feestelijke afsluiting!

Mocht je suggesties hebben voor een wijn die we tijdens de uitzending moeten proeven of een wijn met een mooi verhaal laat het ons weten. Je kan dan een andere leuke wijn verdienen.

Heb je vragen of suggesties? Reageren kan op onze website via het contactformulier of met een mail via info@dokterinpodcast.nl. Abonneer je op onze podcast in je favoriete podcast app zoals Spotify, Apple podcasts en Google podcasts, zodat je geen uitzending mist.