Aflevering 4. Corona en een quiz


De 4e aflevering van Is er een dokter in de podcast? Er zijn 3 dokters aanwezig en 1 prijswinnaar.
We blikken in deze eerste uitzending van 2021 traditiegetrouw terug op de vorige aflevering en bespreken de reacties. Ook bespreken we de reacties op de enquete van Twitter (@dokterinpodcast) met de vraag wat er in deze uitzending aan bod moet komen. De meeste stemmen waren voor een update over COVID en vaccinaties. Dat komt dan ook terug inde uitzending. Er waren ook suggesties om het over inspiratie buiten het werk te hebben, omdenken en over koken terwijl er geluisterd wordt naar klassieke muziek. Dit nemen mee op onze to-do list.

In het nieuws segment behandelen we de Amerikaanse politiek, de foodtrends van 2021, die in het PS van het Parool werden besproken. Het jaar 2021 wordt pittiger. We hebben het gevoel dat dat niet alleen op het gebied van eten is. Daarnaast bespreekt Liffert de afname van kleine Japanse auto's. Dat gaat hem aan het hart. Tenslotte leest Liffert in het Noord-Amsterdams Nieuwsblad dat de namen van de veerponten over het IJ worden aangepast. Voor hem als centrum bewoner een enorme opluchting.

Het eerste onderwerp is de stand van zaken betreffende COVID en de vaccinaties. Dit bespreken met onze hulplijn Janneke Stalenhoef(@jestalenhoef). De eerste ervaringen met de vaccinatie worden besproken. De pod-docs hadden er last van, maar Janneke voelde niks. De bijwerkingen worden besproken en ook de verschillende vaccins. Conclusie is het werkt en is veilig. Voorts is het de manier om uit de lockdown te komen #ikvaccineer #thewayout. De nieuwste ontwikkelingen op gebied van behandeling van COVID-19 komt ook langs. De Il-6 remmer tociluzimab. Ook ivermectine wordt besproken, maar Janneke gelooft daar niet in. Tenslotte wordt door Liffert dit onderwerp geheel out-of-the box afgesloten met een opmerking over Windows en een bespreking van het eten van worteltjes.  

Liffert bespreekt na de COVID update de SGLT-2 remmers. Er is een glossy over deze medicatie verschenen bij het Medisch Contact. Is dat nu wel nodig en wat is de toegevoegde waarde van deze nieuwe medicijnen bij de behandeling van diabetes mellitus? Liffert ziet een rol van zijn geliefde zout, maar concludeeert dat het dure plastabletten zijn.

We drinken een glas champagne in het nieuwe jaar 2021. Het is een Douard Christian Tradition brut champagne van pinot noir, pinot meunier en de chardonnay (maar een beetje). Er is ook een Prestigious champagne met evenveel van de 3 champagne druiven (ook erg lekker). Er zit een gouden stikker op van Concours Mondial Bruxelles 2020. Dan moet de champagne wel goed zijn. Na de champagne drinken we een glas Amerikaanse rode wijn gemaakt van Merlot en Cabernet Franc. Het komt uit Columbia Valley en is van de wijngaard Two Vines met jaartal 2014. Een volle Amerikaanse wijn. Past goed bij het Amerikaanse nieuws.

Liffert wordt onder het genot van een glas rode wijn onderworpen aan een klassieke muziek quiz. Hij moet 10 fragmenten raden. Hoe brengt hij het er van af? Er zit een thema achter de fragmenten. De playlist is op Spotify te horen. Het gaat over koken. Dit onderwerp komt in de volgende uitzending terug.

Voordat de uitzending wordt afgesloten komt de prijsvraag van aflevering 3 aan bod. In deze uitzending zat de prijsvraag waar kookt Yvette van Boven? Opties waren boven, op de begane grond of beneden. Te winnen is het laatste kookboek van Yvette van Boven. Verschillende goede antwoorden uit Kampen tot Amsterdam zijn binnen gekomen. De winnaar is Wieneke uit Abcoude. We bellen de winaar en er volgt een leuk gesprek over het kookboek, wijn en lekker eten. We krijgen ook nog een tip over een leuke online proeverij.

We bellen ook weer met de prijswinnaar van aflvering 2. Hoe loopt dat af?


Heb je vragen of suggesties? Reageren kan op onze website via het contactformulier of met een mail via info@dokterinpodcast.nl. Abonneer je op onze podcast in je favoriete podcast app zoals Spotify zodat je geen uitzending mist.