Aflevering 11. Influencers

De 11e aflevering van Is er een dokter in de podcast? In aflevering 11 zijn er 4 dokters in de podcast.
Pod-docs Liffert en Sanne bespreken in het nieuws 2 restaurants uit de recent uitgekomen restaurantgids Gault en Millau 2022 en waarvan er 1 ook net in het Parool een recentie heeft gekregen. Het zijn Coulisse in Amsterdam Oost en Cornerstone in Amsterdam Noord. Koffie bestaat 500 jaar en de smaak van koffie wordt besproken. Pesticiden geven meer kans op de ziekte van Parkinson. Reanimatie kan je beter leren op anatomisch correcte poppen (Medisch Contact). Tenslotte in het nieuws Finnen zijn weer de gelukkigste mensen in de hele wereld. Een wereld die er door de oorlog in Oekraine minder gelukkig uitziet.
De eerste gast is influencer en dokter Marcel Levi (met eigen Wikipedia pagina). Hij is internist, maar ook actief op Twitter, Instagram, LinkedIn en old school media als column in het Parool en als gast in talkshows op TV. Daarnaast hij heeft zelf ook een podcast, maar naar onze podcast luistert hij (nog) niet. We bespreken veel met hem. Weet hij van alles wat? Wat vindt hij van de huidige ministersploeg? En waarom zit er nog 6% BTW op groente en fruit? Ook lekker eten komt aan bod. Hij geeft een geheim adresje in de Utrechtsestraat in Amstredam weg en verteld over een duur, maar top restaurant in Bergamo.


In het item: "dokter wat doet u nu?" vertelt internist Sytze van Dam over curling. Hij speelde deze sport fanatiek tijdens zijn studententijd en heeft zelfs in de Europese scene meegedraaid. Hij legt ons de regels van deze sport uit. Tenslotte onthulde hij hoe curling zijn carrière heeft bepaald.


Hierna bespreken we de biografie van Will Smith, die Liffert aan Sanne cadeau heeft gedaan. Het is een interessante biografie en lezenwaardig boek. We bespraken dit nog voor de befaamde klap van Will tijdens de uitreiking van de Oscars. Vriendin van de podcast Saskia Middeldorp is benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde en hoofd van de afdeling Interne Geneeskunde in het Radboud ziekenhuis te Nijmegen. Ze sprak haar oratie uit en Liffert en Sanne waren er bij.

De vaaste rubriek "Waar komt die naam vandaan" gaat deze aflevering over de ziekte van Parkinson genoemd naar de Engelse arts James Parkinson. Hij werd op 11 april 1755 in London geboren. Op 11 april is het dan ook wereld Parkinsondag. Parkinson was een chirurg met een brede kennis en belangstelling.


Als wijn is drinken we een primitivo, in Amerika bekend als Zinfandel. Deze fles hebben we van een luisteraar cadeau gekregen. Een lekker cadeau waarvoor veel dank.
Er is deze aflevering een prijsvraag. Luister goed naar waar komt die naam vandaan. Je kan een fles primitivo winnen! De vraag is aan welke kant was Parkinson aan het einde van zijn verlamd?

Nieuw is dat je kan deze podcast nu ook beoordelen in Spotify. Niet vergeten dat te doen als je via Spotify naar deze podcast luistert. Beoordelen kan al met 5 sterren. Tenslotte zoals al besproken zitten de poddocs nu op de Instagram @dokterinpodcast


Mocht je suggesties hebben voor een wijn of vergeten druiven, die we tijdens de uitzending moeten proeven of een wijn met een mooi verhaal laat het ons weten. Je kan dan een leuke wijn verdienen.

Heb je vragen of suggesties? Reageren kan op onze website via het contactformulier of met een mail via info@dokterinpodcast.nl. Abonneer je op onze podcast in je favoriete podcast app zoals Spotify, Apple podcasts en Google podcasts, zodat je geen uitzending mist.