Aflevering 10. Jubileum

De 10e aflevering van Is er een dokter in de podcast? Het is een jubileum met 3 dokters en 1 registered vinoloog.

In deze aflevering bespreken de poddocs hun avontuur in Oslo over hun voordracht over dokters en social media. Dit was een hectische trip door de COVID, maar we hebben het gehaald en "Is there a doctor in the podcast" internationaal op de kaart gezet. De organisator was een radioloog-vinoloog en hij kreeg van de poddocs een Nederlandse wijn cadeau. De beschrijving staat op instagram. Sindsdien zitten de poddocs ook op de instagram @dokterinpodcast. Volg ons en praat mee.

Er wordt besproken 010 versus 020. Sanne heeft een boek gekregen van Liffert over het leven van Will Smith. Het heet hoe toepasselijk WILL. De kaft is prachtig glimmend zoals je op de foto kan zien. Volgende podcast meer over dit boek. Ook het boek Burp; the other wine book wordt besproken. Dit gaat over verhalen achter een aantal chateau's. Van de wijnmaker tot het etiket. Tijdens het nieuws hebben we corona, de persconferentie en transplantatie van een varkenshart versus een varkensnier. Liffert heeft over de varkensnier verteld in de NieuwsBV op radio 1. Voor leuke filmpjes over dokters zoals nefroloog versus cardioloog kijk dan naar Dr. Glaucomflecken op bijvoorbeeld Twitter.
Uiteraard gaat het ook weer over zout. Dit keer een vraag over kaliumzout.
Met onze huis vinoloog Bronwyn bespreken we de vergeten druif Lagrein en ook bijbehorende wijnspijs combinaties. In de uitzending in aflevering 8 hebben de poddocs een Lagrein gedronken. In deze aflevering een mooie pinot nero, ofwel een pinot noir ofwel een spatburgunder van Franz Haas uit de Alto Adige.
Waar komt die naam vandaan gaat over Erik Adolf von Willebrand. De ziekte van von Willebrand, een tekort aan het stollingseiwit van Willebrandfactor, is naar deze dokter genoemd.

In het item dokter wat doet u nu spreken we een dokter die een vechtsport doet en onderzoek naar bipolaire stoornissen. Welk specialisme en welke vechtsport hoor je in deze podcast. Maar het is psychiater Elvira Boere, die aan karate doet. Ze werd niet geinspireerd door de fim the karate kid. Deze psychiater doet onderzoek naar neuro-imaging en specifiek van het zout litium dat voor de behandeling van bipolaire stoornis wordt gebruikt. Liffert wordt manisch als het over het zout lithium gaat.

Deze aflevering wordt met een prijsvraag afgesloten.Welke kleur heeft een vergeten druif die de vinoloog besprak....

Voor het afsluiten meimert Liffert waar hij uit eten zal gaan nu het weer kan. Hij denkt aan Obistro op de Lindengracht in de Jordaan in Amsterdam. Sanne denkt aan CornerStone in Amsterdam Noord.

Nieuw is dat je kan deze podcast nu ook beoordelen in Spotify. Niet vergeten dat te doen als je via Spotify naar deze podcast luistert. Tenslotte zoals al besproken zitten de poddocs nu op de Instagram @dokterinpodcast

Mocht je suggesties hebben voor een wijn of vergeten druiven, die we tijdens de uitzending moeten proeven of een wijn met een mooi verhaal laat het ons weten. Je kan dan een leuke wijn verdienen.

Heb je vragen of suggesties? Reageren kan op onze website via het contactformulier of met een mail via info@dokterinpodcast.nl. Abonneer je op onze podcast in je favoriete podcast app zoals Spotify, Apple podcasts en Google podcasts, zodat je geen uitzending mist.